
An
- Regie
- Naomi Kawase
- Duur
- 117 min.
- Jaar
- 2015
- Taal
- Japans
‘In ons volgende Hello Fresh-pakket willen we graag een klein authentiek omaatje.’
Portret van een ingeslapen Japans pannekoekenwinkeltje. Van de cynische chef Sentaro hoeft het allemaal niet meer, maar dan staat er plots een oud vrouwtje voor de deur met een smakelijk recept voor zoete rodebonenpasta.
Sentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt: Japanse pannenkoekjes gevuld met An, een zoete rodebonenpasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke An te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap.
‘Bonenpasta uit blik?! Hoe durft chef Sentaro het zijn klanten voor te schotelen, vraagt omaatje Tokue zich af in An, een zoete feelgoodfilm over het reilen en zeilen van een slechtlopend pannekoekenhuisje. Denk Oorlog in de keuken, maar dan met een lief oud vrouwtje aan de knoppen van het gasfornuis. Kalm, stronteigenwijs en in het bezit van een geheim recept laat Tokue zien dat je alleen met veel liefde, heel veel geduld en een druppeltje zweet écht lekkere zoete bonenpasta kunt maken. Als het even kan maakt ze zelfs een babbeltje met de honderden bonen, die na iedere wasbeurt en temperatuurwisseling een uur de tijd krijgen om wat te wennen. 'Goed je best doen jongens', moedigt Tokue hen aan. Wie het eindresultaat proeft wil nooit meer iets anders, en in no time staan bij het pannekoekenhuisje de rijen tot om de hoek. In ons volgende Hello Fresh-pakket willen we graag een klein authentiek omaatje.’