EYE

EYE is het nieuwe filmmuseum, gelegen aan de noordelijke IJ-oever van Amsterdam en biedt onderdak aan vier moderne filmzalen, tentoonstellingen, educatieve activiteiten en bijeenkomsten.

EYE
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
www.eyefilm.nl

Openingstijden kassa

zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

EYE accepteert geen contant geld. Aan de kassa kan alleen met pin en creditcard betaald worden.

LET OP: Cinevillepashouders kunnen via een online formulier kaarten reserveren tot 2 uur voor aanvang van een film. Ga daarvoor naar de EYE-pagina van de film die je wilt bezoeken en kies voor de datum/tijd waar je een kaartje voor wilt reserveren. Om bij het reserverseringsformulier te komen, kies je vervolgens voor de zwarte cineville-knop (onder de rode knop 'koop tickets').

Tickets

De reguliere entreeprijs voor filmvoorstellingen is €10,-. Cinevillepashouders hebben gratis toegang tot alle reguliere voorstellingen. 

Voor een aantal voorstellingen geldt een verhoogde entreeprijs: 3D €12,50 / Klassiekerlezingen €12,50 / Cinema Concerten €15,-. 

Cinevillepashouders betalen voor deze voorstellingen een toeslag van respectievelijk €2,50 voor 3D en Klassiekerlezingen en €5,- voor Cinema Concerten.

De vaste opstelling in de Basement - met het Panorama, de Pods en de Playground - is gratis toegankelijk.

De entreeprijs voor wisselende exposities is €9,- en is alleen gratis voor Museumkaart en IAmsterdam-pas.

Zie voor alle kaartprijzen en geldige kortingspassen eyefilm.nl/tickets

Lees ook het artikel Van bezemkast naar futuristisch filmkasteel, over de groeiende ambitie van EYE.

Bereikbaarheid

EYE ligt op Overhoeks aan de noordelijke IJ-oever, recht tegenover het Central Station. Met de auto, het openbaar vervoer en de fiets is EYE goed te bereiken. Parkeergelegenheid is er voldoende. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het twee minuten varen met de pont die voor (brom)fietsers en voetgangers 24 uur per dag gratis vervoer naar de overkant biedt.

Toegankelijkheid

EYE is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.