Ramsay werkt aan Moby Dick in Space

Terwijl we in Cineville reikhalzend uitkijken naar We Need to Talk About Kevin, is regisseuse Lynne Ramsay alweer druk met een volgend project. Ze wil Moby Dick van Herman Melville verfilmen. Het mooiste komt nog: het verhaal moet zich in de ruimte afspelen.

Sinds Cannes praat iedereen over We Need to Talk About Kevin, de film van Lynne Ramsay (Ratcatcher) over een jongen die een bloedbad aanricht op zijn school. Vanaf 1 december is de film in Cineville te zien. Naar het zich laat aanzien blijft Ramsay ook na die tijd de gemoederen bezighouden. Op de BBC-radio vertelde ze dat ze is begonnen aan een ambitieus project: een science fiction-bewerking van de klassieke Amerikaanse roman Moby Dick.

Het lijkt een vreemde keuze voor een regisseuse die zich in sociaal drama specialiseert. Maar Ramsay ziet zelf een parallel met We Need to Talk About Kevin: het zijn allebei verhalen over een monster. Haar Moby Dick-bewerking wordt bovendien geen 3D-ruimtespektakel, maar bovenal een psychologisch drama dat zich voornamelijk aan boord van het ruimteschip afspeelt. Het wordt net zo claustrofobisch als Das Boot, belooft ze. Maar dan dus met ruimtepakjes.

Lees verder

Reacties

Laatste artikel6 uur 29 min geleden